top of page

Woonstudenten


Wij waren de eerste in Nederland! Gea Sijpkes, bestuurder van woonzorgcentrum Humanitas Deventer, bedacht het concept van de woonstudent binnen een woonzorgcentrum. Sinds 2012 bieden we al gratis woonruimte aan 6 studenten binnen een woonzorgcentrum voor ouderen. Van over de hele wereld trok dit de aandacht! In ruil voor woonruimte zijn woonstudenten individueel 30 uur per maand betrokken bij verschillende activiteiten om hun buren en buurtgenoten beter te leren kennen en een gevoel van gemeenschap te creëren. De activiteiten variëren van sociale en creatieve evenementen tot fysieke beweging en gezamenlijke uitstapjes.

Inmiddels stimuleert onze Rijksoverheid sinds juli 2023 het intergenerationeel samenwonen. Zie Humanitas Deventer | ZorgSaamWonen

Onze woonstudenten ervaren binnen ons centrum een vertraagde wereld. Een veilige, gastvrije en stimulerende omgeving binnen onze complexe en dynamische maatschappij. Inmiddels werken we daarom samen met jongeren zodat die de voordelen van de vertraagde wereld ervaren om hun mentale gezondheid te verbeteren en te herstellen.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page