top of page

Samen Sterker; Een warme ontmoeting met de mensen van de aanleunwoningen.
Iedere drie weken organiseer ik een bijeenkomst voor de bewoners van de aanleunwoningen. Gisteren kwamen deze ouderen bij elkaar voor een mooie bijeenkomst met als doel de onderlinge verbinding te versterken. Onder het genot van hapjes, een drankje en een vleugje Sinterklaas gezelligheid ontstaan er niet alleen nieuwe vriendschappen, maar ook een hartverwarmende solidariteit die de verwachtingen overtrof.

De opkomst was groot, en het enthousiasme was voelbaar. Mensen genoten van de gezelligheid en lieten zich inspireren door de mogelijkheden om meer te doen dan elkaar slechts groeten in de flat. Het resultaat? Een community die zich ontwikkelt waar mensen nu o.a. samen eten, spelletjes spelen, met elkaar naar de film gaan en vooral steeds meer naar elkaar omkijken.

Tijdens deze bijeenkomst ontving iedereen een chocoladeletter met een gedicht, speciaal voor Sinterklaas. Maar er was meer dan alleen deze feestelijke traktatie. De oproep in de uitnodiging had een diepere betekenis: Het delen in de geest van Sinterklaas, maar ook het delen met de bredere gemeenschap. In de lijn met dit idee werd aan iedereen gevraagd iets mee te nemen dat houdbaar blijft, bestemd voor de weggeef voedselkast bij WZC Humanitas Deventer. Deze voedselkast is opgezet door de jongeren o.a. door Roemer en Thijn en heeft als doel een helpende hand te bieden aan wijkbewoners die het goed kunnen gebruiken. De hoop is dat de kast regelmatig benut zal worden, waardoor een beetje “wijkgeluk” wordt verspreid. De respons van de bewoners van de aanleunwoningen was ronduit hartverwarmend. Boven verwachting brachten zij tal van producten mee voor de weggeefkast, waarmee ze niet alleen hun betrokkenheid bij de lokale gemeenschap toonden, maar ook bijdroegen aan een mooiere samenleving.

Deze bijeenkomst toonde aan dat kleine gebaren en ontmoetingen een grote impact kunnen hebben. Samen bouwen aan een hechte gemeenschap is niet alleen bevredigend, maar het draagt ook bij aan een gevoel van saamhorigheid en welzijn. Laten we hopen dat deze inspirerende bijeenkomst het vervolg is van vele andere initiatieven die bijdragen aan een warme zorgzame wereld. Want Samen staan we Sterker!70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page