top of page

Samen Shinen: De Community aan het Stuur!

 

In de wirwar van veranderingen snakken we naar vernieuwing en teamwork. De tijd van stoffige organisaties die alles zelf bepalen, is voorbij. Welkom bij de tijd van  het werken vanuit de visie van de community , waar de gewone mensen aan het roer staan van een gloednieuwe organisatie – DE COMMUNITY. Het vraagt leiders met lef, die verder kijken dan de traditionele paden, en bestuurders die beseffen dat maatschappelijke vraagstukken een gezamenlijke aanpak nodig hebben.

Maar wat houdt dat  eigenlijk in? Simpel gezegd: organisaties moeten een stukje controle loslaten en ruimte maken voor de creativiteit en betrokkenheid van de inwoners. Want laten we eerlijk zijn, wie kent de wijk beter dan de mensen die er wonen?

Inwoners willen vaak hun zegje doen, maar lopen tegen muren op. Misschien weten ze niet waar ze moeten beginnen of hebben ze het idee dat hun stem er niet toe doet. Het is de tijd van de gemeenschapszin aanwakkeren. We kunnen laten zien dat er in elke wijk helden wonen met dezelfde passies en talenten. Door deze wijkkrachten te bundelen, zetten we geweldige initiatieven in de spotlight.

Belangrijk hierbij is het vinden van buurt-vrouwen en buurt-mannen - de lokale legendes die iedereen kent.

Zij zijn de bruggenbouwers tussen de wijk en de gevestigde orde. Met het delen van verhalen en het vieren van successen, smeden we samen een nieuwe organisatie: de community!

Als community heeft men de kracht om “ De wijk te pimpen op eigen manier.” Ideeën vliegen in het rond, initiatieven ontspringen als paddenstoelen en samen tackelen ze problemen. Geen gezeur meer over één organisatie die alles op zich neemt; het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid die we met z'n allen dragen.

In de praktijk betekent dit: kletsen tijdens buurtbijeenkomsten, brainstormen op open platforms en elkaar steunen bij lokale projecten. Door te investeren in de power van de gemeenschap, bouwen we veerkrachtige buurten waar iedereen een actieve rol kan spelen. Op deze manier werken is geen zondagse wandeling, maar vraagt om  dappere leiders, gekke ideeën, en een community die samenwerkt als een goed geoliede machine, zo kunnen we echt wat teweegbrengen. Samen aan het roer staan betekent samen een toekomst creëren waarin elke stem meetelt en waar de community de absolute ster is!

60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De Overlever

Tijdens de bijeenkomsten met de ouderen van de voorzorgcirkels, valt mevrouw altijd op. Ze lijkt een beetje afstandelijk, alsof ze denkt dat ze boven de rest staat. Een goed leven gehad, bridge gespee

コメント


bottom of page