top of page

Ervaring van een woonstudent

Humanitas Deventer, wát een plezierige woonomgeving met respect voor de eigenheid van iedere individuele bewoner, die hierdoor zichzelf kan zijn en blijven. Vorige week heb ik, na ruim anderhalf jaar er als woonstudent met veel plezier te hebben gewoond en gewerkt, met pijn in het hart afscheid moeten nemen van dit geweldige verzorgingstehuis. Dit in verband met mijn stage in het buitenland.

 

Gedurende mijn verblijf heb ik diverse mooie mensen mogen ontmoeten en helaas ook afscheid moeten nemen van lieve bewoners. Het was bijzonder om zoveel verschillende karakters te leren kennen. En hoewel de generatiekloof op diverse manieren zeker merkbaar is, is onder meer dát juist wat de dynamiek tussen jong en oud zo tof maakt. Wat een (levens)wijsheden heb ik mogen opdoen in al mijn gesprekken en ervaringen met de bewoners; en wat een heerlijk gevoel om na een drukke dag op school te kunnen ‘onthaasten’ in het huis.

 

Het is mooi om te zien hoeveel waarde de studenten hebben voor de bewoners. En eigenlijk dus ook andersom. Van het samen boodschappen doen, naar de bioscoop gaan, samen thee drinken, samen koken of wandelen, als woonstudent onderneem je met elke bewoner activiteiten die bij beide passen.

 

Het huis heeft mij voorzien van ervaringen en herinneringen die ik in mijn hele leven zal blijven koesteren. Ik wil hierbij ook mijn dank uitspreken aan Wilco Jansen en Gea Sijpkes. Gea die het fantastische concept ‘woonstudenten’ introduceerde in Nederland en de rest van de wereld. Door haar idee wonen jong en oud weer samen en genieten ze van elkaars aanwezigheid.

 

En Wilco die altijd klaar staat voor iedereen en bij wie ik terecht kon met al mijn zorgen of vragen. Dank voor alle begeleiding.

 

En tot slot al mijn mede-(woon)studenten voor het samen ervaren en in het bijzonder de bewoners voor alle fijne momenten.

 

Nu kijk ik uit naar een nieuw avontuur. Vanaf februari vertrek ik naar Bali voor mijn stage, waar ik zal werken aan een project voor koraalrestauratie en afvalverwerking. Wederom een bijzondere ervaring waar ik ontzettend naar uitkijk en hoop van waarde te zijn.

 

Tot snel,16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page