top of page

Een Decennium van Samenhang en Dienstbaarheid: Het Hart van Het Winkeltje


In het hart van woonzorg- en buurtcentrum Humanitas, tegenover het sociaal café i.o., de kapsalon en de pedicure, staat het winkeltje dat onlangs een mijlpaal van 10 jaar bereikte. Het was op 1 oktober dat het jubileum van deze bijzondere plek werd gevierd - een moment om terug te kijken op een decennium van toewijding, gemeenschap en onbaatzuchtige inzet. Het verhaal van 'Het Winkeltje' is er één van buitengewone inspanningen, doorzettingsvermogen en de kracht van samenwerking.


Samen met haar metgezel, struint Aukje door de straten van Deventer om alle boodschappen op te halen die nodig zijn om het winkeltje draaiende te houden. Elke aanbieding wordt doorgespit, elke krant wordt doorgebladerd, zodat zelfs met de stijgende prijzen, de artikelen nog steeds tegen een redelijke prijs kunnen worden aangeboden.


Maar Aukje is niet alleen. Ze wordt bijgestaan door een toegewijd team bestaande uit Diny, Reina, Hanneke en Femmy, die zich allemaal belangeloos inzetten voor het winkeltje. Samen vormen ze een onverschrokken team dat elke dag weer klaar staat om de bewoners van Humanitas van dienst te zijn.


Voor velen is 'Het Winkeltje' veel meer dan een plek om boodschappen te doen. Het is een plek waar ze een gevoel van onafhankelijkheid behouden, zelfs als de mobiliteit afneemt. Ondanks eventuele fysieke beperkingen kunnen ze nog steeds hun eigen boodschappen doen en er even tussenuit zijn. Een kans om een praatje te maken over koetjes en kalfjes met het vriendelijke winkelpersoneel, dat hen altijd met open armen ontvangt.


Het succes van 'Het Winkeltje' ligt niet alleen in de kwaliteit van de producten die er te vinden zijn, maar in de warmte en zorgzaamheid waarmee mensen worden ontvangen. Het is een baken van hoop, een herinnering aan de onschatbare waarde van gemeenschapszin en vrijwilligerswerk. Terwijl het zijn 10-jarig bestaan viert, blijft 'Het Winkeltje' een levend bewijs van de kracht van menselijke verbondenheid en de essentie van dienstbaarheid. Het is een plek waar de harten van mensen worden gevoed, naast hun boodschappen.


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page