top of page

17 oktober Wereldarmoededag


Het viel Roemer op, die wekelijks activiteiten ontplooit binnen woonzorg- en buurtcentrum Humanitas Deventer, dat de bewoners talloze blikjes en lege flessen hadden verzameld maar deze niet inruilden voor statiegeld. Hij stelde voor om deze recyclebare materialen in te zamelen, naar de winkel te brengen en het statiegeld te gebruiken voor mensen die het financieel minder breed hebben.


Thijn, die een leerwerkplek in het centrum heeft, wilde naast zijn reguliere taken, waaronder schoonmaakwerkzaamheden en het ondersteunen van bewoners, iets extra's bijdragen aan de gemeenschap. Samen met topvrijwilliger Fred bouwde hij een prachtige voedselkast. Met dank aan sponsor Bouwonderneming Veeneman De opbrengsten van het ingezamelde statiegeld worden voor een deel gebruikt om duurzame producten aan te schaffen die in deze kast worden geplaatst. Daarnaast plaatsen ook medewerkers en bewoners producten in de kast.


Het doel van de voedselkast is duidelijk: een helpende hand bieden aan wijkbewoners die het goed kunnen gebruiken. Roemer, Thijn en Fred hopen dat de kast regelmatig zal worden benut, waardoor een beetje wijkgeluk wordt verspreid.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

De Overlever

Tijdens de bijeenkomsten met de ouderen van de voorzorgcirkels, valt mevrouw altijd op. Ze lijkt een beetje afstandelijk, alsof ze denkt dat ze boven de rest staat. Een goed leven gehad, bridge gespee

Samen Shinen: De Community aan het Stuur!

In de wirwar van veranderingen snakken we naar vernieuwing en teamwork. De tijd van stoffige organisaties die alles zelf bepalen, is voorbij. Welkom bij de tijd van  het werken vanuit de visie van de

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page