top of page
Vrouwen voor elkaar.jpg
Vrouwen voor elkaar Deventer

“Vrouwen voor Elkaar” is een stichting. Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester een secretaris. De voorzitter is Nuran Florissen.

 

Vrouwen voor Elkaar is voor vrouwen met verschillende culturele achtergronden en bestaat al sinds 1994.

 

De vrouwen komen wekelijks op de dinsdagochtenden van 9.00 - 11.00 uur bij elkaar voor verschillende activiteiten en wisselen persoonlijke ervaringen en gebruiken uit.

 

Wij bieden een programma aan op gebied van talentontwikkeling, bevordering van de Nederlandse taal en empowerment. Vrouwen worden gemotiveerd, geactiveerd en krijgen meer zelfvertrouwen. Vrouwen kunnen hun talenten en kwaliteiten ontdekken, uiten en blijven ontwikkelen. Hierdoor komen zij in hun kracht, waardoor meer stappen kunnen zetten.

 

Naast traditionele kleding en multiculturele gerechten onstaat er meer aandacht voor persoonlijke kracht en ontwikkeling.

 

Op dit moment staan er 60 deelneemsters geregistreerd en die komen uit heel Deventer en omstreken. Gemiddeld komen er rond de 25-30 vrouwen op een bijeenkomst. Er is een vaste kern en daarnaast sluiten vrouwen aan in wisselende samenstelling.

Op het moment komen er vrouwen uit meer dan 12 culturen: Indonesië, Somalië, Syrië, New Guinea,  Iran, Irak, Turkije, Bosnië, Antillen, Suriname, Dominicaanse Republiek, Venezuela en Nederland natuurlijk etc.

 

Vrouwen worden vanuit verschillende instanties, organisaties, scholen en gemeenten doorverwezen. Ook via mond-tot-mondreclame. Zij krijgen na een tijdje meer zelfvertrouwen en nemen aan steeds meer activiteiten deel.

 

Doelstelling: Onze bijeenkomsten en activiteiten fungeren als participatieactiviteiten. Door samen te werken met verschillende partijen versterken wij ons vangnet voor vrouwen met hun talenten en kracht, zodat zij op hun eigen tempo kunnen ontwikkelen op gebied van werkgelegenheid, studie, vrijwilligerswerk, mantelzorg en persoonlijk geluk etc.

bottom of page